Deze sociaal ondernemers doen mee aan Futureproof

Doe jij al mee (of wil je meedoen) met het Futureproof DIY programma in een van de 5 steden? Je maakt dan straks de keuze of je jouw eigen idee om impact te maken gaat uitwerken of je kiest ervoor om aan de slag te gaan bij een opdracht van een sociale onderneming. Voor dat laatste hebben al veel toffe sociale ondernemingen zich aangesloten bij Futureproof! Wil je een idee krijgen wat deze sociale ondernemingen doen? We tippen er al twee!

Ruig & Geroest

Sociale onderneming Ruig & Geroest maakt verlichting en meubels van oude gebruikte materialen. De meeste producten zijn uniek, maar omdat sommig afval zo vaak voorkomt kan daarvan ook een serie van dezelfde producten worden gemaakt. Zo wordt de levensduur van grondstoffen verlengd en het milieu verder ontlast. Ruig & Geroest doet vanaf september mee met het Futureproof DIY programma in Almere. Deelnemers kunnen hier aan de slag met het ontwikkelen van een duurzaam marketingplan, om zo de sociale onderneming te helpen meer impact te maken.

Bureau voor Arbeidsinschakeling

Dit bureau in Groningen levert innovatieve oplossingen voor gemeenten om talent te ontwikkelen op de werkvloer en meerwaarde voor werk te creëren. Helaas is er veel onbenut arbeidspotentieel in de bijstand. Vaak onnodig. Daarom willen ze met meer gemeenten samenwerken om meer mensen (terug) naar werk te helpen. Onder statushouders is bijvoorbeeld veel werkloosheid. Zij willen met de frisse energie van de Futureproof jongeren nieuwe manieren bedenken en uitvoeren om deze doelgroep, samen met gemeenten, een betere aansluiting op de arbeidsmarkt te bieden. Doe je mee?

Wil jij ook werken aan een project met impact? Kijk snel verder en meld je aan!