Dashboard Forums Algemene discussie Stel jezelf voor

 • Stel jezelf voor

  Posted by Raoul on 30 september 2021 bij 11:03

  Welkom iedereen,

  Wij hebben heel veel zin in de komende weken!!

  Stel jezelf daarom even kort voor via ons forum. Dit kan door te delen waarom je meedoet en als je nog een gouden tip hebt (boek, film, podcast) deel die dan ook direct!

  Inger antwoordde 5 maanden geleden 53 Leden · 74 Antwoorden
 • 74 Antwoorden
 • Inger

  Beheerder
  30 september 2021 bij 18:15

  Ha allemaal!

  Ontzettend veel zin in de komende weken! Mijn naam is Inger en ik ben betrokken bij de Futureproof Online innovatietrack als coördinator en faciliteer de live sessies. Ik kijk daar erg naar uit, omdat het de kans biedt om jullie, met al jullie verschillende achtergronden en ideeën, aan elkaar te verbinden en zo gezamenlijk bij te dragen aan interessante maatschappelijke vraagstukken en ondernemingen!

  Mocht je vandaag en morgen nog tijd hebben en je willen verdiepen in lokaal samenwerken binnen ecologische grenzen, kijk vooral even hier: https://amsterdamdonutcoalitie.nl/.

  Tot gauw!

 • Miranda

  Lid
  1 oktober 2021 bij 09:08

  Hoi iedereen!

  Ik ben Miranda, 26 jaar, en werk momenteel als interim assistant (secretarieel werk via een détacheringsbureau). Hoewel ik mijn werk leuk vind, wil ik uiteindelijk wel richting coaching/consultancy.

  Voor mij is FutureProof een mooie kans om verder te leren en groeien. Ik hoorde ervan via een vriendin die de ondernemerstrack heeft gevolgd en werd erg enthousiast van de verhalen. Bovendien gaan we daadwerkelijk aan de slag met wat we leren, iets wat ik in mijn studie psychologie erg miste.

  In mijn vrije tijd spreek ik af met vrienden, ben ik lekker aan het bankhangen met mijn vriend en katten of zit ik achter mijn computer. Mijn boektip heeft niet gek veel te maken met FutureProof, maar wel een interessante: The Tipping Point.

  Ik heb zin om te beginnen en jullie te ontmoeten!

  Tot volgende week!

  • Dit antwoord is 2 jaar, 8 maanden geleden gewijzigd door  Miranda.
  • Dit antwoord is 2 jaar, 8 maanden geleden gewijzigd door  Miranda.
  • Raoul

   Beheerder
   1 oktober 2021 bij 13:48

   Dank Mirande! Leuk dat je via een alumni bij ons bent gekomen en bedankt voor de tip

 • Marijke

  Lid
  1 oktober 2021 bij 09:47

  Hi allemaal!

  Ik heb ook heel veel zin om te starten met Futureproof Online, ik doe mee omdat ik nu een tijdje bij een startup werk (Sea Ranger Service) en graag meer theorie en achtergrond kennis zou willen over wat er allemaal komt kijken bij het starten van een bedrijf, en hoe je jezelf goed kan positioneren in de markt.

  Als kijktip wil ik graag dit filmpje meegeven,; https://www.youtube.com/watch?v=yiw6_JakZFc.

  • Raoul

   Beheerder
   1 oktober 2021 bij 13:51

   Tof dat je bij Sea Rangers werkt! Mooi bedrijf.

 • Andrea

  Beheerder
  1 oktober 2021 bij 11:19

  Hey all!

  Ook ik heb ontzettend veel zin in het Futureproof Online Programma. Zelf ben ik één van de coördinatoren van het Futureproof Online programma (waarschijnlijk heb je wel wat mailtjes of appjes van mij voorbij zien komen de laatste tijd ;)), maar mijn programma, nog een Startup Track, begint donderdag 18 november. Futureproof geeft mij de kans om natuurlijk met jullie het programma aan te gaan en samen tot een mooi resultaat te komen maar ook voor mij om weer van jullie te leren en nieuwe ideeën te horen.

  Ik ben helemaal into duurzaamheid, impact ondernemen, maatschappelijke vraagstukken etc. De mensen en communities die met deze onderwerpen bezig zijn, vind ik mega interessant. Vaak vliegen ze uitdagingen vanuit een andere hoek aan; innovatief, met oog voor de ander en niet alleen voor financieel gewin.

  Naast Futureproof heb ik mijn eigen onderneming, samen met mijn collega Kim, genaamd De Invallers. Wij helpen impact ondernemers veelal met de business en commerciële kant van hun onderneming. Van sales, business development tot coaching. We hebben al bij vele toffe ondernemingen ‘in de keuken’ mogen kijken.

  Heb je vragen voor mij of wat dan ook, voel je vrij om mij een berichtje te sturen!

  Hopelijk tot spreeks!

  – Andrea

 • Julie

  Lid
  3 oktober 2021 bij 20:31

  Heei leuk iedereens voorstel rondje hier te lezen!

  Ik zal proberen mijn wekelijkse bezigheden samen te voegen. Het is een mix van vrijwilligerswerk en zzp opdrachten. Dit is een van de redenen dat ik deelneem aan Futureproof, om te zien hoe een sociale onderneming zich een weg vormt in duurzaamheid op alle fronten, sociaal, natuur en financieel gezien.

  Sinds 4 jaar ben ik betrokken geraakt bij het project genaamd Precious Plastic. Dit is een organisatie die alle kennis en informatie (gratis online) deelt over hoe je een kleinschalige plastic recycle werkplaats opzet. Zeker waard om hier een kijkje te nemen:

  Zelf run ik samen met mijn partner een van deze plastic recycle werkplaatsen genaamd Fair Enough. Dit houdt in dat we producten maken, workshops geven en groepen begeleiden en trainen met het opzetten van hun eigen plastic recycle studio. We doen dit door heel Europa maar vooral in Galicia, Spanje.

  Sinds kort werk ik ook mee aan het opzetten van Project Kamp. Project Kamp is gelokaliseerd in het midden van Portugal op een terrein met een grote van 10 hectaren. Met het plan om in de toekomst de mogelijkheid te kunnen geven aan duurzame projecten om zich te ontwikkeling en daarna (gratis online te delen) open source te maken. Dit is nog geheel in de startblokken en op het moment zijn we bezig met het aanleggen van de basis voorzieningen. Wel kun je wekelijks updates via youtube.

  Als tip geef ik mee om een kijkje te nemen op http://www.onearmy.earth. Hieronder vallen beide projecten Precious Plastic en Project Kamp.

  Tot snel, Julie

  • Andrea

   Beheerder
   4 oktober 2021 bij 11:48

   Wat een mooie projecten houd jij je mee bezig Julie, heel interessant! En bedankt voor de tip(s)

 • Kimber

  Lid
  4 oktober 2021 bij 09:43

  Hoi hoi,

  Super leuk om al een beetje over iedereen te lezen.

  Mijn naam is Kimber. Ik woon op dit moment in Italië en werk parttime voor de Taalschool waar ik online Nederlandse lessen geef, voornamelijk aan expats. Verder geef ik yogalessen en werk ik zo nu en dan als circusartiest.

  |n de regio waar ik woon zie ik veel leuke projecten die toch niet echt van de grond komen of alleen maar kunnen bestaan door subsidies. Het lijkt mij ontzettend leuk om te leren hoe dat beter kan! 🙂

  Ik ben zelf betrokken bij La Ciclofficina Popolare (CPK Lecce), een soort fietsenwinkel waar oude fietsen een tweede leven krijgen, mensen hun eigen fiets kunnen komen repareren, er fietstochten worden georganiseerd en waar we werken aan een stad/ omgeving die fietsvriendelijker is. CPK is onderdeel van Manifatture Knos, een super cultureel centrum waar van alles georganiseerd en gedaan wordt.

  Tot snel 🙂

  Kimber

  • Andrea

   Beheerder
   4 oktober 2021 bij 11:50

   Wow, circusartiest, dat hoor je niet dagelijks;) Heel tof
   Veel succes en plezier met Futureproof!

 • Yile

  Lid
  4 oktober 2021 bij 13:17

  Hi iedereen!

  Ik ben Yile, 22 jaar oud en ik zit momenteel in de eindfase van de opleiding creative business. Ik kwam een advertentie van futurepoof tegen en het leek mij leuk om mee doen, omdat ik alles rondom duurzaamheid super interessant vind. Zelf draag ik mijn steentje bij aan een betere wereld door vooral vega te eten en minder fast fashion te kopen!

  In mijn vrije tijd vind ik het leuk om creatief te zijn met van alles en nog wat (fotografie, naaien, etc.). Ook vind ik het tof om vintage pareltjes te scoren in de kringloop (deze verkoop ik ook via mijn online shopje)! Daarnaast hou ik ervan om te chillen met vrienden, vibe ik op r&b muziek en spendeer ik iets te veel tijd op tiktok en netflix!

  • Raoul

   Beheerder
   5 oktober 2021 bij 12:35

   Mooi Yile! Nog tips over hoe je duurzamer kleding kan kopen?

 • Britt

  Lid
  4 oktober 2021 bij 16:59

  Hoiiihoi, ik ben Britt, 24 jaar en studeer Interdisciplinaire Sociale Wetenschap in Utrecht (jaja, dat is een mond vol, maar bij deze studie combineer je inzichten vanuit de Sociologie, Psychologie en de Pedagogische Wetenschappen om maatschappelijke verschijnselen te verklaren). In mijn vrije tijd onderneem ik graag leuke dingen met vrienden (van terrassen tot aan musea bezoeken), loop ik hard/fitness ik, kijk ik films of luister ik muziek.

  FutureProof biedt mij de mogelijkheid om te ervaren hoe het is om bij te dragen aan een sociale onderneming waarmee je de samenleving verder kan helpen. Daarnaast trekt het mij ook aan om samen te werken met mensen met verschillende achtergronden die zo hun eigen frisse kijk op de wereld hebben waar ook ik hopelijk veel van kan leren!

 • Matthijs

  Lid
  4 oktober 2021 bij 18:05

  Hoi allemaal!

  Ik ben Matthijs en ik heb psychologie gestudeerd in Amsterdam waar ik nog steeds woon. Na mijn bachelor ben
  ik begonnen met een master, maar al snel had ik het gevoel dat dit niet was wat ik wilde en dat ik dus
  uiteindelijk niks met mijn master diploma zou doen. Zonde! Daarom besloot ik ermee te stoppen, maarja wat
  ga ik dan wel doen?

  Gelukkig werkte ik al als huisartschauffeur op de huisartsenposten van Amsterdam, hierbij breng ik huisartsen
  naar patiënten in een ambulance auto en assisteer de arts. Al is dit niet wat ik mijn hele leven wil doen, het
  geeft een steady inkomen voor nu en het sluit wel aan bij wat ik belangrijk vind voor wat ik in de toekomst
  wil doen, namelijk iets behulpzaams/nuttigs voor andere mensen die het nodig hebben.

  Dit zie ik in brede zin, dus niet alleen mensen op een directe manier helpen, zoals bv. medisch of eenzaamheid
  tegengaan bij ouderen. Maar ook door verspilling en vervuiling te verminderen voor mensen in de toekomst. Hier
  komt futureproof om de hoek kijken, het lijkt mij een perfect programma om te leren hoe ik dit kan realiseren.
  Ik kijk er dan ook heel erg naar uit om te starten!

  Verder rijd ik motor, heb ik een lieve kat, Mara, en is creativiteit voor mij erg belangrijk, ik heb op het
  conservatorium gezeten en ben ook veel bezig met foto en video, waar ik ook graag gebruik van wil maken waar
  mogelijk.

  Ik kijk ernaar uit jullie allemaal te ontmoeten, zie jullie dinsdag!

  Matthijs

 • Lisa

  Lid
  4 oktober 2021 bij 18:48

  Goedenavond allemaal,

  Leuk om zo over jullie allen te lezen en al een beetje een inkijk te krijgen in elkaars achtergrond en idealen. Mijn naam is Lisa en ik woon momenteel in Barcelona (al ben ik op dit moment even in Nederland ivm een bruiloft).

  Ik werk in sales en vind de commerciële wereld ook leuk aangezien het snel gaat en redelijk ´straight to the point´ is. Máár mijn grote droom is om de wereld mooier te maken, anderen te helpen die minder bevoorrecht zijn. Het leukste vind ik zelf om dat ´hands on´ te doen (zo heb ik vrijwilligerswerk gedaan in Athene of de projecten van JINC).

  Deze twee werelden zijn niet super vanzelfsprekend samen en daar struggle ik nog wel eens mee. Voornamelijk omdat ik denk dat er voor de nonprofit wereld veel winst te behalen is uit de commerciële wereld. En ik ze dus eigenlijk wel samen wil brengen.

  Mijn ´lange termijn droom´ is wat moois/goeds toevoegen aan de wereld zodat anderen kunnen groeien. Maar hoe en wat, daar zou ik graag handvatten voor willen. Vandaar dat ik super enthousiast werd toen ik dit voorbij zag komen. En graag met jullie dit avontuur aan ga.

  Fijne avond allemaal en tot morgen!

  Groeten Lisa

 • Aislinn

  Lid
  4 oktober 2021 bij 20:17

  Hello iederen, leuk om jullie te ontmoeten.

  Ik ben Aislinn. Ik ben 26 jaar oud en ik ben half Iers en half Spaans, maar ik ben geboren en getogen in Spanje, op het mooie Gran Canaria om precies te zijn.

  Mijn vriend is nederlands, daarom woon ik al 2 jaar hier. Ik woon heel graag in nederland en meer sinds we zijn onlangs verhuisd naar amsterdam. Ik denk dat mijn nederlands best goed is voor deze korte tijd, maar het is nog steeds op een conversatieniveau. Een groot deel van waarom ik dit cursus wil doen is om beter te worden in het schrijven en lezen van “zakelijk” nederlands. Ik zou hier graag een baan in de sociale sector in die land willen vinden.

  Ik heb bedrijfskunde, ondernemerschap en recht gestudeerd. Voor mijn scriptie heb ik een lokale non-profitorganisatie gekozen als onderwerp van mijn onderzoek. Mijn interesse ervoor was zo groot dat ik meteen ja zei toen ik de optie kreeg om voor hen te werken. Ondanks dat ik hierheen ben verhuisd, werk ik nog steeds op afstand als fondsenwerver en projectmanager, as well as allround administratief medewerkster, en ik ben lid van de raad van bestuur. De organisatie heet Barrios Orquestados en we werken met kinderen en hun families om sociale inclusie te creëren met behulp van muziek. Daarom, ligt deze organizatie nauw aan mj hart.

  Ik ben enthousiast om andere mensen te ontmoeten met dezelfde interesses en passies als ik en om langdurige connecties te maken. Ik ben enorm gemotiveerd om nieuwe vaardigheden te ontwikkelen en nieuwe concepten te leren. Ik kijk uit naar alle uitdagingen die we gaan krijgen met Futureproof.

  Groetjes, Aislinn.
 • Laureen

  Lid
  4 oktober 2021 bij 20:55

  Hi iedereen! Ik ben Laureen, 25 jaar en afgestudeerd aan de kunstacademie. Naast opdrachten en autonoom werk (schilderkunst) heb ik een grote passie voor dieren, de natuur, duurzaamheid en alles wat hier mee te maken heeft en houd ik me hier dan ook dagelijks mee bezig. Ik run een kleinschalige dierenopvang waar wij dieren in nood helpen. Onze focus ligt vooral op het redden van dieren uit de bio-industrie maar bijvoorbeeld ook zwerfhonden, gedumpte huisdieren etc.

  Naast deze dagelijkse bezigheid wil ik graag een vegan en duurzaam kledinglabel opzetten, laagdrempelig voor jongeren/jongvolwassenen.

  Ik lees hier al veel inspirerende en interessante verhalen dus ben benieuwd om meer van jullie te horen!

 • Esther

  Lid
  5 oktober 2021 bij 09:58

  Hoi Iedereen!

  Ik ben heel erg benieuwd naar het trainingsprogramma van de komende weken en heb er erg veel zin in. Ik ben Esther Vrugt en ik ben 21 jaar, en woon in Breda. Ik ben in juli afgestudeerd aan de Breda Univeristy of applied sciences aan de studie Internaitonal Tourism Management en werk sindsdien bij de sociale onderneming Fair2.travel, een stichting die zich inzet voor duurzame, kleinschalige en community-based reizen naar Afrika, Azië en Europa. Ik heb heel erg veel interesse voor duurzaam toerisme en de circulaire economie. Ik wil hier later dan ook erg graag een eigen bedrijf in starten, misschien als adviseur, eigen reisbureau of het starten van een circulair hostel. Aangezien ik weinig kennis heb over het starten van een eigen bedrijf hoop ik daar over te leren in dit programma!

  Tot vanmiddag!

 • Janny

  Lid
  5 oktober 2021 bij 10:12

  Hoi iedereen,

  mijn naam is Janny en ik ben momenteel aan het afstuderen bij de opleiding Toegepaste Gerontologie. Recent ben ik begonnen met mijn eigen onderneming “Zelfthuis”. Ik adviseer mensen met dementie en hun mantelzorgers over hoe zij veilig, zelfstandig en prettig kunnen wonen in hun eigen omgeving. Ook adviseer ik de zakelijke markt omtrent dementievriendelijkheid.

  Komende 10 weken hoop ik meer te leren over het ondernemerschap en wil ik graag mijn netwerk uitbreiden.

  Tot snel!

 • Julia

  Lid
  5 oktober 2021 bij 10:26

  Hoihoi,

  Ik ben Julia en ik zit nu in de afstudeerfase van de studie Toegepaste Gerontologie. Tijdens dit semester wil ik graag een onderneming starten op het gebied van afvalvermindering in de zorg. Ik weet nog niet precies hoe ik dit ga vormgeven en ik hoop dat deze training mij daarin kan ondersteunen.

  In het weekend sta ik achter de bar of zit ik op een paard. Doordeweeks hou ik vooral van thuis zijn en Netflixen met mijn konijn Pilsje.

  Mijn boektip voor concentratieproblemen is Focus AAN/UIT van Mark Tigchelaar, al heb ik die nog niet uit vanwege gebrek aan concentratie 😉

  Ik ben benieuwd wat ons de komende weken gaat brengen en ik heb er zin in!

  Tot vanmiddag!

Page 1 of 4

Log in om te antwoorden.