Almere
Eindhoven
Den Haag
Zwolle
Groningen
sociaal ondernemen
17 weken
gratis
start oktober 2021

Be that changemaker! Vind jij het leuk om nieuwe acties te bedenken en daarmee iets goed te doen voor jouw buurt, stad of zelfs groter? Maak impact met creativiteit, lef, samenwerking en actie. Met Futureproof pak jij de uitdagingen van morgen aan: sociaal én duurzaam.

Zoals bijvoorbeeld eerlijk geproduceerd voedsel of een inclusievere samenleving, gelijke kansen op de werkvloer, het tegengaan van de plastic soep, minder eenzaamheid onder ouderen, fair fashion… It’s in your hands! Wij geven je de tools en leren je de skills om verschil te maken. Zo bouw je aan jouw eigen toekomst én die van anderen.

Kijk je toe of doe je mee?!

programma

Het DIY  (Do It Yourself) programma is voor iedereen van 16 tot en met 27 jaar die klaar is met stilzitten en écht iets wil betekenen. Die zijn/haar talenten wil ontwikkelen en ondertussen de wereld wil verbeteren. Klinkt ambitieus hè? Dat is het ook! 

Je kunt Futureproof DIY volgen in Almere, Den Haag, Eindhoven, Groningen en Zwolle. In 4 maanden ga jij in een team impact maken. Veel leren, fouten (durven) maken en misschien zelfs jullie eigen sociale onderneming starten. 

Iedere week ontmoeten jullie elkaar op een vaste programmadag. Je volgt dan workshops, werkt aan challenges en gaat in de praktijk aan de slag. Gemiddeld kost dit programma jou 8 tot 12 uur per week. Je hoeft niet te betalen om mee te doen, maar we vragen wel naar jouw motivatie. 

Donderdag  9 september & maandag 27 september om 19.30 uur zijn er online informatieavonden waar we je alles vertellen over Futureproof en je al je vragen kunt stellen. Meld je aan via de meer informatie button.

in het kort

workshops

Leer skills waar je echt wat aan hebt

kies jouw track

Voor opzetters en doorzetters

Maak alvast de keuze hoe jij impact wil maken.

Tijdens het DIY-programma ga je in een groep van 15 tot 20 jongeren samen aan de slag. In de eerste maand ontdek je alles over sociaal ondernemen, maak je kennis met toffe sociaal ondernemers bij jou uit de buurt en krijg je veel inspirerende voorbeelden te zien van sociale en duurzame initiatieven. Maar nog belangrijker, we leren elkaar kennen en bouwen we een community van changemakers.

innovatie track

Ga je voor de innovatie track, dan werk je samen aan een project bij een bestaande sociale onderneming.

startup track

Kies je de startup track? Dan ga je samen aan de slag om jullie eigen impact idee verder uit te werken en in de praktijk te testen!

Reflectie

Je blikt terug op het programma en ontvangt een Futureproof certificaat. Mooi voor je netwerk én je cv.

"Ik heb altijd veel ideeën in mijn hoofd, maar het blijft daar altijd bij. Door middel van het programma ben ik echt met mijn idee aan de slag gegaan en heb het uitgewerkt tot pilot. Tof om zo in actie te komen!”

praktisch

Locatie & data

In oktober 2021 beginnen we weer met een nieuw DIY programma. Klik en kijk hieronder bij jouw stad, waar en wanneer het programma plaatsvindt.

Coördinator: Amber Bleeker
Programmadag: 
vrijdag
Start: 8 oktober 2021
Locatie: De Aardbei, Landdroststraat 4-174

Coördinatoren: Liv Kaya Aabye & Ruud van de Valk
Programmadag: woensdag
Start: 6 oktober 2021
Locatie: The Hague Tech, Wilhelmina van Pruisenweg 35

Coördinatoren: Ruud van de Valk
Programmadag:
donderdag
Start: 7 oktober 2021
Locatie: Pand P, Leenderweg 65

Coördinator: Merel Sluiter
Programmadag:
donderdag
Start: 7 oktober 2021
Locatie: volgt

Coördinator: Meike Koopman
Programmadag: woensdag
Start: 6 oktober 2021
Locatie: Green PAC iLab, Ceintuurbaan 15

Kosten

Gratis.

 

vragen?

FAQ

Heb je vragen? Kijk bij de meest gestelde vragen over ons DIY programma.

 

Informatieavond

Ben je enthousiast en wil je meer weten over het programma? Andere deelnemers en het team ontmoeten? Wil je nog wat vragen stellen? Meld je aan voor de eerstvolgende informatieavond op donderdag 9 september via dit formulier.

what’s in it for me?

dit zeggen onze deelnemers

Futureproof is ontwikkeld door Starters4Communities, Fawaka Ondernemersschool, Social Impact Factory en Social Enterprise NL.

Samen staan we sterk:

Opleidingsprogramma's gedraaid
0
Wereldverbeteraars opgeleid
> 0
Sociaal ondernemers in het netwerk
0 +