Futureproof Groeit

We gaan 360 extra jongeren ondersteunen, inspireren en meenemen in de wereld van sociaal ondernemerschap! Dankzij aanvullende financiering komen er nog drie Futureproof smaken bij in 2021. Dus naast de drie huidige programma’s voor 900 jongeren (VO, MBO & DIY) kun je nu ook: 

 

  1. Via Enactus mee doen! 

Enactus is een landelijke studenten organisatie welke zich specialiseert in persoonlijke ontwikkeling gericht op verantwoord leiderschap. Samen gaan we de programma’s voor HBO en WO studenten op Enactus locaties uitrollen.

 

2. Futureproof programma’s online

We willen ons vooral focussen op jongeren die in kleinere steden en dorpen wonen. Reistijd, maar ook thuis blijven i.v.m. de pandemie, moet geen drempel zijn om mee te doen aan Futureproof. Hierdoor kunnen alle jongeren tussen 16 en 27 impact maken!  

 

3. Young Impactmakers uitbreiden.

YIM is een on- en offline community voor alle jongeren die positieve impact willen maken door zelf actie te ondernemen. Via YIM doen zij inspiratie en skills op in sociaal ondernemerschap, vergroten hun netwerk en maken deel uit van de community. Door de samenwerking tussen Futureproof en YIM gaan we door het land lokale YIM taskforces vormen. Zo faciliteren we een landelijke MDT-community gericht op sociaal ondernemerschap.

 

Met deze nieuwe uitbreiding bedanken en verwelkomen we onze partners: Oranje Fonds, Amsterdam Impact, Gemeente Rotterdam, Gemeente Nijmegen, Stérk.Brabant, VSBfonds en Stichting DOEN

Wij hebben zin in al deze nieuwe ontwikkelingen! Stay tuned voor meer info.


Futureproof is mogelijk dankzij de samenwerking tussen Starters4Communities, Social Impact Factory, Fawaka Ondernemersschool en Social Enterprise NL en is onderdeel van MDT.

 

Futureproof is onderdeel van het actieprogramma Maatschappelijke Diensttijd (MDT). MDT is de ontdekkingsreis voor jongeren naar de beste versie van henzelf. Een kans voor jongeren om hun talenten te ontdekken, van betekenis te zijn, nieuwe mensen te ontmoeten en keuzes te maken voor de toekomst. Hun persoonlijke ontwikkeling en vrijwillige inzet voor anderen maakt onze samenleving sterker. MDT brengt mensen met verschillende achtergronden en leeftijden dichter bij elkaar.

Meer informatie over de Maatschappelijke Diensttijd kun je vinden op https://www.doemeemetmdt.nl/