sociaal ondernemen
impact
inspiratie
gratis
burgerschapsonderwijs

Futureproof voor VO en MBO

Jongeren zijn de helden van onze toekomst. Zij maken impact met creativiteit, lef, samenwerking en actie. Met Futureproof durven zij uitdagingen van morgen aan: sociaal én duurzaam. Denk bijvoorbeeld aan het klimaat, plastic soep, eerlijke kleding of eenzaamheid onder jongeren. Bij Futureproof bouwen zij aan hun eigen toekomst én die van een ander.

Leerlingen als impact ondernemers

Tijdens Futureproof maken leerlingen kennis met sociaal en duurzaam ondernemen en leren ze ondernemende oplossingen te bedenken vanuit hun eigen kracht, drive en ideeën. Ze volgen trainingen van experts uit de praktijk over het opzetten en ontwikkelen van een maatschappelijk product of onderneming.

Daarnaast gaan ze ook aan de gang met hun eigen maatschappelijke idee. Hiermee ontwikkelen ze vaardigheden voor toekomstige studies en carrière. Meedoen met het programma betekent dat Futureproof voorziet in een stuk burgerschapsonderwijs. 

Futureproof kan onderdeel uitmaken van wat de school doet met de maatschappelijke diensttijd.


"Er is nog steeds veel onrecht. Hier wil ik iets aan doen! Bij Futureproof leer ik om tot een oplossing te komen door de juiste vragen te stellen. Denk in oplossingen, niet in problemen."

- Deelnemer ROC Tilburg 

hoe ziet het programma eruit?

in het kort

De tijdsinvestering voor de leerlingen is in 6 uur in de week, waarvan 3 contacturen en 3 uren zelfstudie. De precieze vorm van het traject, bijvoorbeeld verspreid over een aantal maanden of juist geconcentreerd in een paar weken, bepalen we samen met jullie. 

Interesse?

Vraag de brochure aan en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Heb je nog vragen? 

 Mail naar [email protected] of whatsapp ons.

Futureproof is ontwikkeld door Starters4Communities, Fawaka Ondernemersschool, Social Impact Factory en Social Enterprise NL. Samen hebben we meer dan 400 programma’s in sociaal ondernemen verzorgd, ruim 3400 wereldverbeteraars opgeleid en 400 sociaal ondernemers in ons netwerk.