Over ons

Met Futureproof streven we naar een sociaal ondernemende samenleving. Een samenleving waarin we met onze trainingsprogramma's samenwerken aan het oplossen van de maatschappelijke uitdagingen en zo bijdragen aan een mooiere buurt, school of stad.

Futureproof bestaat uit een team van 6 verschillende organisaties en sociale ondernemingen en is onderdeel van het actieprogramma Maatschappelijke Diensttijd (MDT). Samen hebben wij het programma Futureproof bedacht en voeren de programma’s met elkaar uit. Mooi voorbeeld van samen sterk, hè?

Het Team

Voor het programma Futureproof hebben Starters4Communities, Social Impact Factory, Fawaka Ondernemersschool en Social Enterprise NL de krachten gebundeld. Samen met Enactus en de YIM Community hebben wij onze partnerships in 2021 nog eens extra versterkt!

Wij geloven in impact ondernemerschap en een ondernemende houding om de maatschappelijke en duurzame vraagstukken van deze tijd aan te pakken. Wij gebruiken innovatieve en actiegerichte trainingsprogramma’s toegankelijk voor alle jongeren om hen te activeren hun kwaliteiten in te zetten om een betere wereld en toekomst te creëren. Met Futureproof bouwen we een community van jonge impactmakers die elkaar ondersteunt, versterkt en inspireert.

Futureproof wil ruim 1200 jongeren bereiken om hen door middel van impact ondernemerschap te inspireren en activeren. Dit doen we vanuit de principes inclusief, actiegericht en toekomstbestendig.

Nine2
Nine van der Poel
Ruud van de Valk
Foto Merel (1)
Merel Sluiter
linkedin
Steef van Lokven
IMG_20190420_235537_194
Carmen Verduyn
Jetske Boom
Foto Hugo - Fawaka
Hugo Ruiter
Meike Koopman
202006198727476133796238851
Amber Bleeker
Liv Kaya Aabye

Starters4Communities streeft naar een sociaal ondernemende samenleving, bottom-up gevormd door changemakers. Starters4Communities biedt trainings- en ontwikkelprogramma’s aan, waarmee ze deelnemers opleiden tot effectieve changemakers met eigen visie.

De Social Impact Factory focust op het versnellen van de beweging naar sociaal ondernemerschap en het helpen van innovatieve ondernemers bij het vergroten van hun impact. De Social Impact Factory staat voor het nemen van actie  in samenwerking met verschillende partners om zo het beste resultaat te bereiken. 

Fawaka Ondernemersschool laat álle kinderen en jongeren op positieve wijze kennismaken met duurzaam ondernemen, ongeacht hun achtergrond of manier van leren. Fawaka Ondernemersschool biedt educatieve activiteiten op het gebied van duurzaam ondernemen voor kinderen en jongeren.

Social Enterprise NL is de aanjager van de beweging van sociaal ondernemers en faciliteert een lerend netwerk van sociale ondernemingen. Social Enterprise NL verbindt en versterkt deze ondernemers en werkt aan een gunstiger ecosysteem.

Enactus is een samenwerkingsverband tussen studenten, het hoger onderwijs en het bedrijfsleven. Het doel is om studenten in staat te stellen zich te ontwikkelen tot ondernemende en verantwoorde leiders. Dit doen ze door op ondernemende wijze maatschappelijke vraagstukken aan te pakken.

Young Impactmakers Community (YIM) is onze landelijke community voor jonge changemakers. Iedereen kan zich aansluiten. Zij delen tips, organiseren events, creëren netwerkgelegenheden. Alles voor een carrière met impact!

Futureproof is onderdeel van het actieprogramma Maatschappelijke Diensttijd (MDT).

MDT is de ontdekkingsreis voor jongeren naar de beste versie van henzelf. Een kans voor jongeren om hun talenten te ontdekken, van betekenis te zijn, nieuwe mensen te ontmoeten en keuzes te maken voor de toekomst. Hun persoonlijke ontwikkeling en vrijwillige inzet voor anderen maakt onze samenleving sterker. MDT brengt mensen met verschillende achtergronden en leeftijden dichter bij elkaar. 

partners

Dit programma wordt mede mogelijk gemaakt door verschillende partners en sponsoren: