Vacature: businesscoach voor jongeren

UPDATE: JE KUNT NIET MEER REAGEREN OP DEZE VACATURE

Wij zoeken per eind september een businesscoach voor het Futureproof DIY (Do It Yourself) programma in Almere, Zwolle en Groningen.

Over Futureproof

Futureproof is een nieuw ambitieus programma waarmee we sociaal ondernemerschap voor alle Nederlandse jongeren toegankelijk willen maken en hen aanzetten tot actie met maatschappelijke impact. Dit alles terwijl zij zichzelf ontwikkelen en hun toekomstperspectief vergroten. In totaal willen we ruim 900 jongeren door middel van sociaal ondernemerschap inspireren en activeren. Dit doen we vanuit drie principes:

 • Inclusief- We willen sociaal ondernemerschap toegankelijk maken voor alle Nederlandse jongeren, juist ook kwetsbare jongeren die hier normaal niet snel mee in aanraking komen.
 • Actiegericht – Wij zetten jongeren “aan” om direct het verschil te maken, laten hen ervaren hoe inspirerend dit kan zijn en dat iedereen iets bij te dragen heeft.
 • Toekomstbestendig – We vergroten bewustzijn bij jongeren en geven hen de vaardigheden in sociaal ondernemerschap. Zo creëren we de ondernemende leiders van de toekomst.

Futureproof is het resultaat van een nieuwe samenwerking tussen Social Impact Factory, Starters4Communities Fawaka Ondernemersschool en Social Enterprise NL. Futureproof wordt gefinancierd vanuit de Maatschappelijke Diensttijd (MDT 4e tranche) en diverse Nederlandse fondsen. MDT is een initiatief van de Rijksoverheid en betreft een vrijwillige ontdekkingsreis voor jongeren (14 – 27 jaar) naar de beste versie van henzelf. Een kans om hun talenten te ontdekken, van betekenis te zijn, nieuwe mensen te ontmoeten en keuzes te maken voor de toekomst.

Over jou

Je bent ondernemend en hebt al enige ervaring in het opzetten en/of begeleiden van een (sociale) onderneming. Je bent een aanpakker, flexibel ingesteld en komt in actie wanneer nodig, je weet efficiënt te werken en hierin prioriteiten te stellen. Je bent van nature optimistisch en gaat altijd voor het beste resultaat. Kwaliteit staat hierin voorop. Je bezit over sterke communicatieve vaardigheden, zowel online als offline. Je kan goed luisteren en inleven in jongeren met verschillende achtergronden en niveaus, in de leeftijd van 16-27 jaar. Je krijgt energie van jongeren en weet ze te motiveren en activeren wanneer nodig. Je hebt passie voor sociaal ondernemerschap en impactvolle projecten. Bij voorkeur heb je al enige ervaring in businesscoaching en het opzetten/begeleiden van een onderneming. Je kunt, naast de aangeboden tools binnen het programma, op maat werken en je inleven op verschillende niveaus van deelnemende jongeren.

Over de rol

De missie van businesscoach is om jongeren op een laagdrempelige maar volwaardige manier te begeleiden in het opzetten van een ondernemend concept of sociale onderneming. Je begeleidt drie groepen van ongeveer 20 jongeren, zowel op afstand online, als fysiek op de locaties. Een greep uit de dagelijkse taken van een businesscoach:

 • Iedere week zal je één dag op een locatie zijn, afwisselend tussen Groningen, Zwolle en Almere. De andere dagen begeleid je de jongeren online ( op afspraak vanuit een werkplek naar keuze).
 • Met ondersteuning van de programmacoördinatoren van de steden, geef je jongeren tips en tools om gestructureerd aan de slag te gaan met het uitwerken van hun concept, waarbij maatschappelijke impact voorop staat. Deze tools stem je af aan de hand van de workshops binnen het programma.
 • Je begeleidt de jongeren in kleine teams (3-4 jongeren) maar ook individueel wanneer nodig.
 • Wekelijks stem je lopende zaken af met de programmacoördinatoren en bespreek je mogelijke knelpunten.
 • Je bent betrokken bij de programma-evaluatie vanuit het Futureproof-team en werkt mee aan de continue verbetering van het (landelijke) programma.

Wat bieden wij?

 • Jij gaat deel uitmaken van een vernieuwende en pionierende beweging en gemotiveerd team om sociaal ondernemerschap in Nederland te versterken. Je komt in dienst van Stichting Social Impact Factory.
 • Een rol die toegang biedt tot een interessant netwerk van jonge professionals, sociaal ondernemers, trainers en partnerorganisaties.
 • Een dienstverband (bij voorkeur geen ZZP-opdracht) voor in eerste instantie 18 uur per week. Werkdagen zullen veelal op woensdag t/m vrijdag zijn (i.v.m. de programmadagen in de steden). Overige afspraken zijn af te stemmen met de jongeren op het moment zelf.
 • Het is mogelijk om werkzaamheden op diverse locaties te verrichten, met vaste werkplekken in de Social Impact Factory
 • in hartje Utrecht.
 • Begeleiding en sturing van projectleider Futureproof.
 • Kans om echt impact te maken.
 • Richting het einde van Futureproof volgt overleg over een mogelijk vervolg van werkzaamheden binnen Stichting Social Impact Factory.

Proces

Herken jij jezelf in dit profiel en word je enthousiast? Stuur dan een korte motivatie met toelichting waarom jij geschikt bent, met link naar jouw up-to-date LinkedIn profiel naar [email protected]Voor inhoudelijke vragen kan je contact opnemen met Amber Bleeker (06-24643685).

 • Deadline om te reageren: 11 augustus.
 • Gesprekken staan gepland op 18 en 19 augustus. Deze zullen online gevoerd worden.
 • Start functie per eind september.