VACATURE: PROGRAMMACOÖRDINATOR FUTUREPROOF ZWOLLE

UPDATE: JE KUNT NIET MEER REAGEREN OP DEZE VACATURE 

Wij zoeken een ervaren coördinator voor het ontwikkelen en uitvoeren van het Futureproof DIY (Do It Yourself) programma in Zwolle.

Over Futureproof

Futureproof is een nieuw ambitieus programma waarmee we sociaal ondernemerschap voor alle Nederlandse jongeren toegankelijk willen maken en hen aanzetten tot actie met maatschappelijke impact. Dit alles terwijl zij zichzelf ontwikkelen en hun toekomstperspectief vergroten. In totaal willen we ruim 900 jongeren door middel van sociaal ondernemerschap inspireren en activeren. Dit doen we vanuit drie principes:

 • Inclusief- We willen sociaal ondernemerschap toegankelijk maken voor alle Nederlandse jongeren, juist ook kwetsbare jongeren die hier normaal niet snel mee in aanraking komen.
 • Actiegericht – Wij zetten jongeren “aan” om direct het verschil te maken, laten hen ervaren hoe inspirerend dit kan zijn en dat iedereen iets bij te dragen heeft.
 • Toekomstbestendig – We vergroten bewustzijn bij jongeren en geven hen de vaardigheden in sociaal ondernemerschap. Zo creëren we de ondernemende leiders van de toekomst.

Futureproof is het resultaat van een nieuwe samenwerking tussen Social Impact Factory, Starters4Communities Fawaka Ondernemersschool en Social Enterprise NL. Futureproof wordt gefinancierd vanuit de Maatschappelijke Diensttijd (MDT 4e tranche) en diverse Nederlandse fondsen. MDT is een initiatief van de Rijksoverheid en betreft een vrijwillige ontdekkingsreis voor jongeren (14 – 27 jaar) naar de beste versie van henzelf. Een kans om hun talenten te ontdekken, van betekenis te zijn, nieuwe mensen te ontmoeten en keuzes te maken voor de toekomst.

Over jou

Je bent een echte duizendpoot, je bent niet bang om de leiding te nemen wanneer nodig en kunt het programma zowel strategisch als uitvoerend benaderen. Je gaat voor kwaliteit en hebt aantoonbare relevante werkervaring in zowel programmamanagement, lead rollen, als in het werken met jongeren. Je bezit over sterke communicatieve vaardigheden, kan goed luisteren en je inleven in de situatie van een ander, maar weet ook duidelijke kaders te stellen en deelnemers te activeren als het even tegen zit. Je gaat met veel mensen van diverse achtergronden samenwerken, van jongeren in een tussenjaar tot startende professionals, sociaal ondernemers, trainers, ambtenaren en andere partners. Je hebt passie voor bottom-up sociaal ondernemen en weet dit over te brengen naar jongeren. Bij voorkeur kom je uit (omgeving) Zwolle en herken je kansen voor lokale partners om het programma te versterken in deze regio.

Over de rol

Jouw missie is om kwalitatieve programma’s neer te zetten met optimale impact, met je blik op de toekomst van Futureproof. Je bewaart het overzicht binnen het team rondom procesmanagement en financiën, en onderhoudt contact met de landelijke coördinatie. Een greep uit jouw dagelijkse taken:

 • Met een strategische blik weet je het programma naar een next level te tillen vanuit de landelijke missie van Futureproof.
 • Je neemt deel in het overkoepelende Futureproof-overleg met andere partners, stemt hierin wekelijks af met je mede-coördinatoren en onderhoudt namens het team contact met de stuurgroep.
 • Met ondersteuning van het marketingteam werven van de juiste jongeren en sociale/duurzame projecten voor dit programma en het verzorgen van intake gesprekken.
 • Het voorbereiden en draaien van programmadagen waarin de groep samenkomt. Je zorgt dat de dag van begin tot eind soepel verloopt en alle deelnemers zich in een veilige omgeving kunnen ontwikkelen.
 • Het begeleiden van het groepsproces en ondersteunen bij ieders individuele doelen.
 • Draagvlak creëren in Zwolle voor Futureproof, nieuwe netwerken aanboren, sociaal ondernemers betrekken, en het programma op de kaart zetten in jouw regio.
 • Logistieke zaken rondom het programma (denk aan catering, facturering, transport, ruimtes).
 • Evaluaties plannen en uitvoeren met betrokken jongeren en organisaties.
 • Met het gehele Futureproof-team meewerken aan continue verbetering (o.a. methodiek en didactiek) van het landelijke programma.

Wat bieden wij?

 • Jij gaat deel uitmaken van een vernieuwende en pionierende beweging en gemotiveerd team om sociaal ondernemerschap in Nederland te versterken. Je komt in dienst van Stichting Social Impact Factory.
 • Een rol die toegang biedt tot een interessant netwerk van jonge professionals, sociaal ondernemers, trainers en partnerorganisaties.
 • Een dienstverband (bij voorkeur geen ZZP opdracht) voor in eerste instantie 32-36 uur per week. Werkdagen zijn flexibel.
 • Het is mogelijk om werkzaamheden op diverse locaties te verrichten, waarbij het programma wordt uitgevoerd op locatie in Zwolle, en een vaste werkplek in de Social Impact Factory in hartje Utrecht.
 • Kans om echt impact te maken.
 • Richting het einde van Futureproof volgt overleg over een mogelijk vervolg van werkzaamheden binnen Stichting Social Impact Factory.

Proces

Herken jij jezelf in dit profiel en word je enthousiast? Stuur dan een korte motivatie met toelichting waarom jij geschikt bent, met link naar jouw up-to-date LinkedIn profiel naar [email protected]Voor inhoudelijke vragen kan je contact opnemen met Amber Bleeker (06-24643685).

 • Deadline om te reageren: 30 juli
 • Gesprekken staan gepland op 6 en 7 augustus. Deze zullen online gevoerd worden.