Vacature: programmacoördinator MBO (15 uur p/w)

UPDATE: JE KUNT NIET MEER REAGEREN OP DEZE VACATURE

Stichting Social Impact Factory zoekt per 1 november een coördinator voor het ontwikkelen en uitvoeren van het landelijke MBO-programma van Futureproof. 

Over Futureproof

Futureproof is een nieuw ambitieus programma waarmee we sociaal ondernemerschap voor alle Nederlandse jongeren toegankelijk willen maken en hen aanzetten tot actie met maatschappelijke impact. Dit alles terwijl zij zichzelf ontwikkelen en hun toekomstperspectief vergroten. In totaal willen we ruim 900 jongeren door middel van sociaal ondernemerschap inspireren en activeren. Dit doen we vanuit drie principes:

 • Inclusief- We willen sociaal ondernemerschap toegankelijk maken voor alle Nederlandse jongeren, juist ook kwetsbare jongeren die hier normaal niet snel mee in aanraking komen.
 • Actiegericht – Wij zetten jongeren “aan” om direct het verschil te maken, laten hen ervaren hoe inspirerend dit kan zijn en dat iedereen iets bij te dragen heeft.
 • Toekomstbestendig – We vergroten bewustzijn bij jongeren en geven hen de vaardigheden in sociaal ondernemerschap. Zo creëren we de ondernemende leiders van de toekomst.

Futureproof is het resultaat van een nieuwe samenwerking tussen Social Impact Factory, Starters4Communities Fawaka Ondernemersschool en Social Enterprise NL. Futureproof wordt gefinancierd vanuit de Maatschappelijke Diensttijd (MDT 4e tranche) en diverse Nederlandse fondsen. MDT is een initiatief van de Rijksoverheid en betreft een vrijwillige ontdekkingsreis voor jongeren (14 – 27 jaar) naar de beste versie van henzelf. Een kans om hun talenten te ontdekken, van betekenis te zijn, nieuwe mensen te ontmoeten en keuzes te maken voor de toekomst.

Over jou

Vanuit Futureproof zijn we actief binnen drie programma’s, waaronder het MBO-programma binnen het onderwijs. Als programmacoördinator MBO ga jij actief op zoek naar MBO-scholen die het programma willen aanbieden voor hun studenten, coördineer jij het programma op drie scholen  en begeleid jij de studenten en docenten gedurende het programma.

Je bent een echte duizendpoot, je gaat voor kwaliteit en hebt aantoonbare relevante werkervaring in zowel projectcoördinatie, acquisitie als uitvoerende rollen. Je bent niet bang om de leiding te nemen wanneer nodig en kan Futureproof zowel strategisch als uitvoerend benaderen. Je werkt zelfstandig en neemt verantwoordelijkheid in het behalen van gestelde KPI’s. Je kan snel schakelen en weet in te spelen op huidige veranderingen binnen het werkveld. 

Je hebt passie voor bottom-up sociaal ondernemen en weet dit over te brengen naar studenten. Je kent het reilen en zeilen van het (MBO-)onderwijssysteem en hebt ervaring in het ontwikkelen en uitvoeren van lesmethodes. Je bezit over sterke communicatieve vaardigheden en kan contact leggen op verschillende niveaus, zoals schoolleiders, ondernemers, trainers en studenten. Je kan goed luisteren en je inleven in de situatie van een ander, maar weet ook duidelijke kaders te stellen en studenten te activeren als het even tegen zit. Ervaring in het uitvoeren van lessen rondom ondernemerschap is een pré. 

Over de rol

Jouw missie is om kwalitatieve programma’s neer te zetten met optimale impact binnen het MBO-onderwijs, met je blik op de toekomst van Futureproof.  Een greep uit jouw dagelijkse taken: 

 • Met een strategische blik weet je het scholenprogramma vanuit de landelijke missie van Futureproof naar een next level te tillen , en het netwerk onder onderwijsinstellingen te vergroten.
 • Je creëert draagvlak voor Futureproof binnen onderwijsland, boort nieuw netwerk aan, betrekt sociaal ondernemers en zet het programma op de kaart.
 • Je weet binnen onderwijsinstellingen snel te schakelen met de juiste personen en ze te enthousiasmeren voor Futureproof, en zoekt samen naar kansen om het programma binnen de school uit te voeren.
 • Je bent verantwoordelijk voor het voorbereiden en uitvoeren van programmadagen waarbij de studenten samenkomen. Je zorgt dat de dag soepel verloopt en alle studenten zich in een veilige omgeving kunnen ontwikkelen.
 • Je begeleidt het groepsproces en ondersteunt bij de individuele- en teamdoelen van studenten
 • Je neemt wekelijks deel in het teamoverleg en stemt hierin af met de andere programmacoördinatoren van Futureproof.
 • Je organiseert de logistieke zaken van het programma (denk aan catering, facturering, gastsprekers en trainers).
 • Je plant evaluaties en voert ze uit met betrokken jongeren en docenten.
 • Je werkt met het Futureproof-team aan continue verbetering (o.a. methodiek en didactiek) van het programma. 

Wat bieden wij?

 • Jij gaat deel uitmaken van een vernieuwende en pionierende beweging en gemotiveerd team om sociaal ondernemerschap in Nederland te versterken. Je komt in dienst van Stichting Social Impact Factory.
 • Een rol die toegang biedt tot een interessant netwerk van professionals, sociaal ondernemers, trainers en organisaties. 
 • Een dienstverband (bij voorkeur zoeken we iemand in loondienst, geen ZZP’er) voor in eerste instantie 15 uur per week. Werkdagen zijn flexibel in te richten, afhankelijk van de planning per school en periode. Gedurende programmaweken ben je naar verwachting 18 uur per week inzetbaar, tijdens de overige weken ongeveer 12 uur per week. 
 • Het is mogelijk om werkzaamheden op diverse locaties te verrichten, waarbij het programma wordt uitgevoerd op verschillende scholen in het land. Je hebt altijd toegang tot een vaste werkplek in de Social Impact Factory in Utrecht. 
 • Kans om echt impact te maken. 
 • Begeleiding en coaching vanuit de projectleider Futureproof. 
 • Richting het einde van Futureproof volgt overleg over een mogelijk vervolg van werkzaamheden binnen de Stichting Social Impact Factory. 

Proces

Herken jij jezelf in dit profiel en word je enthousiast? Stuur dan een korte motivatie met toelichting waarom jij geschikt bent, met link naar jouw up-to-date LinkedIn profiel naar [email protected]Voor inhoudelijke vragen kan je contact opnemen met Amber Bleeker (06-24643685).

 • Deadline om te reageren is 10 september.
 • Gesprekken staan gepland op 17 & 18 september september. Deze zullen online gevoerd worden.
 • Start functie per 1 november.