Vacature: projectleider Futureproof (8 uur p/w)

UPDATE: JE KUNT NIET MEER REAGEREN OP DEZE VACATURE

Wij zoeken per half september een projectleider voor jongerenprogramma Futureproof bij Stichting Social Impact Factory.

Over Futureproof

Futureproof is een nieuw ambitieus programma waarmee we sociaal ondernemerschap voor alle Nederlandse jongeren toegankelijk willen maken en hen aanzetten tot actie met maatschappelijke impact. Dit alles terwijl zij zichzelf ontwikkelen en hun toekomstperspectief vergroten. In totaal willen we ruim 900 jongeren door middel van sociaal ondernemerschap inspireren en activeren. Dit doen we vanuit drie principes:

 • Inclusief- We willen sociaal ondernemerschap toegankelijk maken voor alle Nederlandse jongeren, juist ook kwetsbare jongeren die hier normaal niet snel mee in aanraking komen.
 • Actiegericht – Wij zetten jongeren “aan” om direct het verschil te maken, laten hen ervaren hoe inspirerend dit kan zijn en dat iedereen iets bij te dragen heeft.
 • Toekomstbestendig – We vergroten bewustzijn bij jongeren en geven hen de vaardigheden in sociaal ondernemerschap. Zo creëren we de ondernemende leiders van de toekomst.

Futureproof is het resultaat van een nieuwe samenwerking tussen Social Impact Factory, Starters4Communities Fawaka Ondernemersschool en Social Enterprise NL. Futureproof wordt gefinancierd vanuit de Maatschappelijke Diensttijd (MDT 4e tranche) en diverse Nederlandse fondsen. MDT is een initiatief van de Rijksoverheid en betreft een vrijwillige ontdekkingsreis voor jongeren (14 – 27 jaar) naar de beste versie van henzelf. Een kans om hun talenten te ontdekken, van betekenis te zijn, nieuwe mensen te ontmoeten en keuzes te maken voor de toekomst.

Over jou

Je bezit strategisch denkvermogen en kan de koppeling maken tussen beleid en praktijk. Je hebt ervaring met projectmanagement binnen een grootschalig project, waarbij kwaliteit altijd voorop staat. Het aansturen en motiveren van een team doe jij op natuurlijke wijze. Je weet orde te scheppen in chaotische periodes, waarbij vragen vanuit het team snel en efficiënt worden opgepakt. Kansen spotten zit in jouw genen, je denkt in mogelijkheden met visie op verduurzaming van het programma. Je schroomt niet om je netwerk aan te boren en weet een warm netwerk aan je te binden. Je kan op verschillende niveaus communiceren en weet in te spelen op de politieke agenda. Je hebt een passie voor sociaal ondernemerschap en weet dit programma naar een hoger niveau te tillen. Ook de wereld en het werkveld van jongeren is voor jou bekend en je weet hierin je weg te vinden, zowel op regionaal als landelijk niveau. 

Over de rol

Als projectleider ben jij het aanspreekpunt voor het uitvoerende team van programmacoördinatoren en de directie van de stichting. Je schakelt hierin tussen de uitvoering en strategie van het programma, en onderhoudt contact met zowel de directie als de programmacoördinatoren. 

 

 • Maandelijks neem je deel aan het stuurgroepoverleg van consortiumpartners waarin je o.a. de visie van de stichting en jouw team vertegenwoordigd, het partnerschap binnen het consortium borgt, besluitvorming doet op verschillende thema’s en portefeuillehouder op woordvoering en communicatie bent.
 • Je bent strategisch in staat de toekomst van Futureproof uit te stippelen – in samenwerking met het team van de stichting alsmede met de partners van Futureproof. Daarvoor beschik je over relevante kennis over zowel sociaal ondernemerschap als  jongeren en het opstellen van strategische pijlers.
 • Je weet een landelijk netwerk op te bouwen en behouden en aan zowel de stichting als Futureproof te binden.
 • Je signaleert en speelt in op mogelijke nieuwe [subsidie]kansen die ontstaan door Futureproof en coördineert nieuwe aanvragen.
 • Je werkt in nauwe samenwerking met de directeur van de stichting, daar waar het gaat over strategische keuzes, voortgang en monitoring [inhoudelijk en financieel].
 • Wekelijks heb je overleg met de het Futureproof team van de stichting.
 • Je werkt vanuit gestelde KPI’s, behoudt controle op haalbaarheid van de gestelde doelen en weet tijdig in te springen wanneer doelen mogelijk niet behaald worden.
 • De resultaten en gemaakte impact van het programma weet je te vertalen naar een verantwoording voor de financier en partners van Futureproof

Wat bieden wij?

 • Jij gaat deel uitmaken van een vernieuwende en pionierende beweging en gemotiveerd team om sociaal ondernemerschap in Nederland te versterken. Je komt in dienst van Stichting Social Impact Factory. 
 • Een rol die toegang biedt tot een interessant netwerk van jonge professionals, sociaal ondernemers, trainers en partnerorganisaties.
 • Een dienstverband (bij voorkeur geen ZZP-opdracht) voor in eerste instantie 8 uur per week. Werkdagen zijn flexibel, maandelijks overleg vindt plaats op maandag. Overige afspraken zijn af te stemmen met het team.
 • Het is mogelijk om werkzaamheden op diverse locaties te verrichten, met een vaste werkplek in de Social Impact Factory in hartje Utrecht. 
 • Kans om echt impact te maken. 
 • Richting het einde van Futureproof volgt overleg over een mogelijk vervolg van werkzaamheden binnen de Stichting Social Impact Factory. 

Proces

Herken jij jezelf in dit profiel en word je enthousiast? Stuur dan een korte motivatie met toelichting waarom jij geschikt bent, met link naar jouw up-to-date LinkedIn profiel naar [email protected]Voor inhoudelijke vragen kan je contact opnemen met Amber Bleeker (06-24643685).

 • Deadline om te reageren is 23 augustus.
 • Gesprekken staan gepland op 27 augustus. Deze zullen online gevoerd worden.
 • Start functie per half september.