Wat betekent meedoen met Futureproof nou echt?

Als je op de middelbare school zit

Naar school gaan is erg belangrijk voor je toekomst, en jij bent de hoop voor onze toekomstige wereld. Je zal dat vast vaker gehoord hebben. Maar altijd in de boeken zitten kan soms best een uitdaging zijn. Klim uit die boeken en kom met Futureproof in de praktijk aan jouw toekomst en die van de wereld werken! Je zal trainingen volgen van experts uit de praktijk over het opzetten en ontwikkelen van een maatschappelijk product of onderneming. Wil je de plastic soep opruimen? Eenzaamheid onder jongeren bestrijden? Zet die eerste stappen daar naartoe met Futureproof. De precieze vorm van het traject bespreken we met je school, maar houd er rekening mee dat je er ongeveer 6 uur in de week mee bezig bent. Meer lezen? Check de brochure!

Als je naar een MBO gaat

Het innovatieve MBO-onderwijsprogramma geeft studenten de kans om zich te ontwikkelen op maatschappelijk vlak. In het programma staan de 21st century skills centraal, een levenslange investering voor studenten. Ze krijgen kennis en leren vaardigheden over sociaal ondernemerschap. In teams gaan ze aan de slag met het realiseren van een startup. Met de startup pakken een maatschappelijk uitdaging op een ondernemende manier aan! Direct impact maken en leren door te doen. We halen het beste uit de student naar boven. Naast de persoonlijke ontwikkeling krijgen ze een netwerk (community), zowel lokaal als landelijk, waar ze kennis maken met andere impactvolle ondernemers / studenten. 

De eerste programmadagen in Tilburg en Nijmegen zijn gestart en enthousiast ontvangen. Benieuwd wat het programma inhoudt, check dan de brochure. We praten je graag bij hoe we het programma in zetten.

Als je student bent of een tussenjaar hebt

In ons Do It Yourself (DIY)-programma ga jij in 17 weken aan de slag om jouw ideeën werkelijkheid te laten worden. Hiervoor gebruiken we de design thinking methode. De kern van deze methode is doen, creëren en in actie komen. We ontmoeten mensen, interviewen ze, nemen zoveel mogelijk verschillende standpunten in, verzinnen prototypes, testen deze uit en passen ze aan. Zo maak je meteen verschil in de praktijk. Heel geschikt dus voor echte aanpakkers en voor iedereen die graag wil leren hoe je net wat sneller over de drempel stapt! Wil je nog meer weten over ons DIY-programma? Neem dan een kijkje op onze website of lees verder in de brochure.

Wat zegt Jhaleesa over Futureproof?

Jhaleesa doet vanaf september mee aan het Future DIY programma in Almere: “Tijdens mijn studie bèta-gamma aan de UvA leer ik om gezamenlijk een bijdrage te leveren aan het oplossen van ingewikkelde maatschappelijke vraagstukken. Futureproof is de perfecte manier om dat na drie jaar studeren in de praktijk te brengen. Het lijkt me heel leerzaam om bijvoorbeeld een opdracht te doen bij een sociale onderneming die zich bezighoudt met het betrekken van vluchtelingen bij de maatschappij. Daar word ik gelukkig van!”