Hoofdstuk 2 van 5
In uitvoering

Sustainable Development Goals

Raoul 12 november 2021

In het Futureproof trainingsprogramma werken we met de Sustainable
Development Goals. Dit zijn doelen die de Verenigde Naties opstelden en voor de hele wereld gelden. In 2030 moeten ze gerealiseerd zijn. In de slides hieronder zie je waar de 17 SDG’s voor staan:

De Sustainable Development Goals

Pagina: / Download deze pdf

Challenge

We hebben een challenge voor je om je te helpen om nu al een eerste stap te maken richting jouw carrière met impact. De challenge geeft je een impressie van de training zodat je kunt ontdekken of het iets voor jou is. Je doet de Challenge vooral voor jezelf want Futureproof gaat immers over jouw toekomst! 

#ChallengeAccepted (stap 1/3)

Kies je track en zet je eerste stap

Vóór de start van ons trainingsprogramma kies je welke ‘track’ je wilt volgen: de Innovatie Track of de Startup Track. 

Innovatie Track

Ga je voor de Innovatie Track? Dan werk je samen met een team aan een innovatieve oplossing voor een vraagstuk bij een bestaande impact onderneming.

Startup Track

Kies je de Startup Track? Dan werk je een eigen impact idee verder uit en test je die in de praktijk.

Innovatie Track

Ga je voor de Innovatie Track? Dan werk je samen met een team aan een innovatieve oplossing voor een vraagstuk bij een bestaande impact onderneming. De eerste ondernemer die meedoet met oktober programma is Taaly. Ondernemingen die o.a. al meededen: Kinti Coffee, Refugee Company, Ikgasplitsen, Ictoria, Tiny Library.

Startup Track

Kies je de Startup Track? Dan werk je een eigen impact idee verder uit en test je die in de praktijk.

Pen en papier bij de hand? Kies een track en beantwoord de bijbehorende vraag. Gebruik hiervoor de slides over de SDG’s hierboven. Schrijf je antwoord voor jezelf op.

Innovatie Track: Welke toffe onderneming in jouw buurt of stad ken je en aan welke SDG werken zij? Googelen mag 😉

Startup Track:
Als alles mogelijk zou zijn, aan welk SDG zou jij dan willen bijdragen met een eigen project of startup? Gebruik je voorstellingsvermogen!

Woensdag 8 februari start ons nieuwe themaprogramma: For a Future that Works for All!  Jij kunt tijdens de Innovatie Track aan de slag voor een impact onderneming die bijdraagt aan SDG 8 ‘waardig werk en economische groei’ en SDG 10 ‘ongelijkheid verminderen’. Check hieronder welke impact ondernemingen meedoen en voor wie jij een vraagstuk kunt oplossen! 

Aan de slag voor een impact onderneming

Tijdens de Innovatie Track (start 3 oktober) kun jij aan de slag met een vraagstuk van impact ondernemingen die gericht zijn op inclusief werk. Jullie frisse blikken, kennis, inspanning worden gevraagd bij de toffe ondernemingen. Wil jij meer weten over de challenges die de ondernemingen hebben? Meld je dan aan voor meer informatie